fredag 28 januari 2011

RYGGDUNK

Lisa känner många. Jag känner många genom Lisa. Emma Eriksson (fd Ludvigsson) tex. Hon har bra smak. Det ser man på hennes "Ett äpple om dagen-blogg". Det kan man också se på hennes kille (här känns det tvärtom konstigt att kalla honom hennes man, fast de är gifta och har två barn. Han är manlig men inte på samma sätt som Jan). Hennes kille har också bra smak. Det kan man se på Emma.Så här ser Dennis ut när han live-målar på ett Whyred fönster.2002 var Lisa ihop med Fireside-Pelle. Åsa, en annan av Lisas kompisar, hade jobbat med en fotografering av ett nytt jeansmärke. Hon är stylist. Vi var på releasefesten. Jeansen var billiga. Väldigt smala med en döskalle på etiketten.
baren stod Dennis. Jag visste vem han var. Hade gått i samma gymnasieskola som min systers kille Fireside-Frans. I Luleå. Jag hade lagt märke till hans illustrationer. De syntes lite överallt. (Bla Dagens Nyheter och tidningen Darling). Jag var fascinerad av dem. Jag vågade fråga honom hur det kändes att vara så extremt skicklig på att teckna. Jag frågade honom om hans illustrerande i 30 minuter. Han svarade artigt på allt jag ville veta. 


Dennis illustrationer:


Fem år senare jobbar jag som en av hans tre agenter. Dennis är världsbäst. Både som illustratör och person. Han är lite vad samhället definierar som tjejig. På ett bra sätt. Man kan prata om nästan allt med honom.
Så här såg han ut på 90-talet. Han var hipp-hoppare. Vi hade exakt samma tjocka långa hår-man faktiskt. Ska lägga upp en bild på det.


Emma. Tack för de fina orden om mig. Jag blev jätteglad!

7 kommentarer:

 1. Fin dennis-hyllning! Tjejig alltså?
  Sådärja, nu har jag gett mig tillkänna som bloggläsare..

  SvaraRadera
 2. Grym blogg förresten!

  SvaraRadera
 3. Hallådär! Det där är en bild från 1988. På 90-talet var det page och getskägg som gällde.

  SvaraRadera
 4. Vadnu? Det blev "anonym", kanske jag schabblade i iPhönen. Tar det igen.. "Hallådär! Det där är en bild från 1988. På 90-talet var det page och getskägg som gällde".

  SvaraRadera
 5. Vad det det enda du hade att kommentera om den texten D?

  En annan sak- du kanske redan fått rätsida på saken men jag orkar inte gå igenom alla kommentarer- jag tror att ordet orange är oböjbart, spelar ingen roll om det bestämmer plural eller bestämda former osv..ett orange lejon, tio orange katter etc. därför är det nästan ett hopplöst ord att använda i text, det sabbar liksom flowet.
  Fast jag kan ha fel, men jag hoppas inte det.

  SvaraRadera
 6. Nu blir man uppläxad av Pete, precis som när Petes mamma Carola läxade upp mig i Racksta 2005 (eller 1996? 98?) när jag inte hade ätit upp allting i min filtallrik - "Dennis! Inte lämna..".
  Joserru - jag har redan pratat med Helena om inlägget över telefon, kändes onödigt att dra det igen på bloggen. Men visst, mycket roligt skrivet. Speciellt nöjd med att jag "svarade artigt". Mamma Siv har gjort ett bra jobb.

  SvaraRadera
 7. Typiskt avdankad hiphopare att dra in morsor i beefen.
  När vi var 7-8 bast fick Pelle Gnuderfält en avhyvling av Carola för att han inte hälsade när han kom hem till oss, efter det skrek han hej varje gång..under hela grundskolan. Tror morsan ångrade sig.

  SvaraRadera