lördag 2 april 2011

BRA FÖREBILD?

Frances är fyra år nu. Jag är orolig för hennes kommande umgänge. Hon är i en lättpåverkad ålder och det skulle lätt kunna gå snett om hon hamnade i fel gäng.


Jag är rädd att hennes bästa kompis snart kommer vara någon som tycker att jeans är för killar och som hellre struntar i att leka än att klänningen ska bli smutsig.


Jag är rädd att hennes bästa kompis snart kommer vara en utseendefixerad och manipulativ äldre tjej som älskar att umgås med barn.

Umgås med små 4-åriga flickor som Frances. Som ännu inte vet sitt eget bästa. Små barn som är lätta att manipulera och påverka.

En äldre tjej som bara pratar om kläder och frisyrer. Om vikten av tjockt hår. Som inte kan tänka.

En äldre kompis, som är livrädd för fett och vägrar äta när jag bjuder henne och Frances på bullar och saft, för hon tycker normalviktiga tjejer är fettiga och snubbiga.

En vuxen kompis som är gjord av plast. Som har silikon-bröst, förstorade läppar, fettsugen midja och anser att normala kroppar, som min, är fula och äckliga. Som tycker att alla tjejer som inte förstår vikten av en Brazilian är ofräscha.

Som vill ha Frances som kompis bara för att hon ska hjälpa henne att byta outfits hela tiden.

En äldre tjej som utnyttjar Frances. Som hjärntvättar Frances till att varje jul och födelsedag önska nya, dyra kläder och fula vuxensaker i miniatyr, på bekostnad av saker som Frances tvärtom skulle utvecklas och må bra av.1 kommentar:

  1. Men det börjar hända grejer på Barbiefronten. Vi har en emo-Barbie hemma, kort svart lugg och pandasmink. Och en annan svarthårig med blå slingor och tatueringar. Och ett par afro-Barbies. Dock smala och storbystade.

    SvaraRadera