söndag 23 oktober 2011

LEDIG LILLEBROR DEL 2 - EN HÅRRESANDE START

I denna utseendefixerade värld ska man inte säga det jag skriver i nästa mening:

De flesta bebisar är inte så söta när de är föds. De är ofta ganska fula (här nedan ser du en typisk nyfödd kanin).Jag håller med min kollega Sandra. Hon brukar säga att nyfödda, oavsett kön, påminner om tandlösa, skalliga, rödmosiga gubbar med fylleblick. 


En nybliven mamma verkar som tur är ha ett latent filter som aktiveras i anslutning till nedkomst.

Filtret gör att de inte ser verkligheten som de flesta andra, kanske framför allt vi barnlösa, gör.


Alla nyfödda blir som tur är mer barnlika när de efter en månad eller två fått normal ansiktsfärg, blivit av med det fnöskiga skinnhöljet, lagt på sig lite hull och slutat rulla med ögonen.De gullar till sig. Så att även andra, utöver den biologiska mamman & pappan, ska vilja gulla med dem när föräldrarna måste ge sig ut ur grottan efter föda eller gå på fest.


Det första av Andreas som såg världens ljus var hans svarta hårman. Väl ute såg man att näsan legat för trångt mot kakväggen och därav blivit in och upptryckt.

Han var speciell. Ryktet spred sig. De hade inte sett ett barn födas med så lång kalufs. Sköterskor kom från andra avdelningar för att titta på trollbarnet.


Mamma säger att hon aldrig upplevde att Andreas inte skulle varit söt. Hon kom inte ens i närheten av "hoppsan, mitt barn är visst lite ful, men jag älskar honom ändå" tanken.Jag har svårt att tro henne när vi idag tittar på de första bilderna av Andreas tillsammans. När jag påpekar "men ser du verkligen inte? att han var lite ful?" blir hon arg.

Hon tycker jag är elak och ytlig. Förstår inte hur jag kan påstå något så dumt. Mamma-filtret verkar alltså inte försvinna med åren.


Andreas blev dock snart mindre trollig.


Näsan åkte fram, håret ljusnade upp, lade sig nedåt och huvudet rundade till sig.


Den italienska modern, som efter två döttrar äntligen fått sitt efterlängtade gossebarn, kunde inget annat konstatera än att just denna pojk var det finaste hon sett.2 kommentarer:

  1. vi är många som vill se hela familjeporträttet.

    SvaraRadera
  2. Andreas var den sötase av alla ungar ju! Gullegull!

    SvaraRadera