måndag 13 februari 2012

LEDIG LILLEBROR DEL 5: SJU FRÅGOR - SJU SVAR


        (1994 - Viktor utan skägg med Andreas och mig)

           (2008- Viktor med skägg och Frances) 

FRÅGA 1:
Viktor & Gustaf, även om ni båda (numera) har mycket & tätt skägg har ni liksom Andreas nära till era känslor. Om ni föreställer er att ni är av motsatt kön, vad skulle ni säga är hans sämsta kvalité? 

SVAR: 
Andreas överlägset sämsta kvalitet är grälsjukan. Han säger emot för emotsägandets skull. Gustaf minns hur han till-bringade högstadiet med att tjafsa med honom om ingenting.

Andreas delar den egenskapen med stora delar av sin familj, vilket resulterar i obegripliga bråk där de inblandade till slut har glömt vad de bråkade om.

När vi var små gick det historier om att familjemedlemmarna kastade porslin och köksknivar på varandra när de bråkade. 

Detta föreföll oerhört skrämmande för oss som kom från en fullständigt aggressionshämmad familj - där ingen någonsin höjde rösten.


FRÅGA 2:
Om man vänder på det, vad tror ni man som tjej faller för och gillar med Andreas?

SVAR:
För det första har man aldrig tråkigt med Andreas. För det andra är han en obotlig romatiker. När han ska planera en middag eller fest finns det inga gränser för hur storslaget det ska bli.

Det är roligt när Andreas ror iland sina projekt, som att ha personalkonferens i Tjernobyl för 80 personer. Den här sidan kan nog vara attraktiv för en tjej. 

Dessutom är han charmig och rolig på ett oslipat sätt. Han kan te sig riktigt väluppfostrat men blir aldrig inställsam.FRÅGA 3:
Ni hade ett gäng när ni var tonåringar. Ni kallade er för "Berg Buchos". Viktor - du och Andreas var de enda som tatuerade in namnet. Andreas stort på bröstet. Du över magen. Hur tänkte du?

SVAR:
Hur tänker de som ännu inte tatuerat sig? Kortfattat är namnet och tatueringen en symbol för min uppväxt och en fantastisk vänskap (sedan är det ju fruktansvärt ballt med gängtatueringar).
FRÅGA 4:
I egenskap av kompisar. Vad stör ni er mest på hos Andreas?

SVAR:
Grälsjukan.


FRÅGA 5:
Vad uppskattar ni hos honom som vän?

SVAR:
Man har som sagt aldrig tråkigt med Andreas. Han är alltid sig själv och väldigt ärlig - både när det gäller sig själv och andra (på gränsen till läskigt för ovana).

Han har en massa idéer och kan vara jävligt envis men är också inkännande och kan lyssna. Klyschigt, men, han är en bra vän helt enkelt.


FRÅGA 6:
Andreas vill implicit ge sken av att han var lite av "vild och galen" i tonåren. Stämmer det eller är det en efterkonstruktion?

SVAR:
Det stämmer. Han inte bara tänjde på gränserna. Han klev ofta utan att tveka över dem. Konkreta exempel vågar vi inte ge. Det handlar om allt från att skjuta raket ur r*ven till att utföra farliga konster på väldigt hög höjd. FRÅGA 7:
Till sist, är det något annat ni skulle vilja berätta för en tjej som inte känner Andreas men som skulle vilja?

SVAR:
Det kan vara bra bra att känna till den här ärligheten som nämndes tidigare. Det brukar inte ta lång tid innan Andreas tar upp saker som för de flesta är väldigt personliga. 

Han har också en ibland totalt obefintlig dygnsrytm och kan därmed vara omöjlig att väcka när han sover. Om han inte vaknar när man försöker väcka honom ska man inte bli orolig. Han vaknar alltid så småningom. 

Dessutom är det nog bra att känna till storasystrarna. Men för de som läser bloggen är de väl ett ganska uppenbart inslag i Andreas liv?

/Viktor och Gustaf

3 kommentarer:

 1. Kära vänner, det var inte så farligt. Vill dock klargöra att jag aldrig har avfyrat en raket från r*ven. Jag misstänker att man syftar på det tillfälle då jag råkade sätta mig på en mindre pjäs.

  SvaraRadera
 2. vilket fint och ärligt porträtt av en vän. han blir intressantare och intressantare din lillebror

  SvaraRadera
 3. "råkade sätta mig på en mindre pjäs" genast blev min dag lite bättre!

  /Cecilia

  SvaraRadera