torsdag 18 augusti 2011

HOPPAS DET ÄR SOL PÅ SÖNDAG


  SÖNDAGSTIPS : GRATIS-KONSERT 
       MED BRÖDERNA LINDGREN        
 21 AUGUSTI  - 18.00 -  VITA BERGEN 


Varje sommar anordnas gratis-konserter och föreställningar runtom i landets parker. Bakom detta står Parkteatern, som är en del av Stockholms Stadsteater.Parkteatern grundades 1942. Syftet var att sprida kultur till alla. En vagn med utfällbara väggar, scengolv och fond byggdes och rullade med hjälp av lastbil runt i Sverige. 


Utomhusteatern i Vitabergsparken, med sina 3.000 sitt-platser, byggdes 1954 just för Parkteaterns tillställ-ningar. Många har sedan dess utnyttjat denna typ av skatteåterbäring.


På söndag spelar Bröderna Lindgren. Jag var jättenervös att det inte skulle komma så mycket folk när de spelade på Södra Teatern, som endast rymmer 400 personer. 

Då blev det till slut fullt, även fast det kostade pengar. Hur det kommer bli på söndag återstår att se. 

Dröm:


Mardröm:

3 kommentarer:

 1. Jag och min familj plus vänner med familj kommer iallafall! Fyller inte hela Vitan men ändå..

  SvaraRadera
 2. Åh nej. Jag, (mina barn !) missade denna spelning. Hur gick DET till? Vi älskar ju Bröderna Lindgren och alla på sina egna åldersspecifika sätt. Vet du när de spelar nästa gång? Har ännu inte varit på konsert med barnen (5 och 3.5 år), men kan inte tänka mig något vackrare förstakonsertminne än Bröderna Lindgren. Skulle var så tacksam om chansen dyker upp snart igen. Tack för en fin blogg. Känner igen många av de tankar Frances har hos min 5-åriga dotter.

  SvaraRadera
 3. Åh nej vad synd. Maila mig så kan jag maila tillbaka när och var de spelar nästa gång!

  Hälsar Helena (helena.viale@comhem.se)

  SvaraRadera